UPDATED January 23, 2004

BY The TDA Team

IN Tour d'Afrique

no comments

UPDATED January 23, 2004

BY The TDA Team

IN Tour d'Afrique

no comments

Diary from Arthur Rijk

Hoi allemaal, Vandaag de rustdag, collega-fietsers gingen toch nog even naar het cyber cafe, dus een uitgelezen gelegenheid om er nog een mailtje tegen aan te gooien!

Ik was eerst van plan om met een taxi naar de bezienswaardigheden te gaan, maar heb besloten om toch maar met een georganiseerde tour dit te doen. Ik ken mezelf als ik het op eigen gelegenheid doe dan wordt het een dag luieren en 2 tempeltjes bekijken en dat is zonde als je in Luxor bent. Kortom als Jan Toerist naar de Vallei der Koningen geweest. Een ticket voor 3 bezichtigingen gekocht en de tombes van Ramses III en V/VI ingegaan en nog een andere. Werkelijk schitterend! De hieroglyphen en dan aan het einde de tombe, zeer indrukwekkend. Daarna naar de tempel van Ha tsiepsut (of zoiets) gegaan en vervolgens naar de Vallei van de Koninginnen. Deze laatste waren bijzonder omdat daar muurtekeningen nog vrijwel perfect waren. Na de lunch naar Karnak gegaan, ook dit maakte een bijzonder grote indruk, met name als je denkt hoe oud dit alles is. De laatste tempel hebben we gelaten voor wat die is, omdat we toch nog wat andere dingen wilden doen (internetten zoals je ziet, wat shoppen en de bagage reorganiseren). Ik zal nog wat meer vertellen over de deelnemers. Er zijn acht rijders uit Nederland, waarvan er 7 (trachten) de hele tocht te rijden, 3 jonge gasten en 5 zo eind dertig of in de veertig. Een van hun is Rob van der Geest. Hij is amateurwielrenner, heeft als enige geen mountainbike maar een gewone racefiets en wint vrijwel elke etappe. De kenners zeggen dat hij met deze fiets ongelooflijke problemen op slechte wegen gaat krijgen, maar tot op heden hebben we alleen strakke asfaltwegen gehad. Ik ben benieuwd hoe hij het eraf gaat brengen. Verder is er een allerliefst Canadees echtpaar, Edwina en Joe, die zich een ongeluk schrokken toen ze de werkelijk te rijden afstand onder ogen kregen. Ze hadden van de organisatie de afstanden van vorig jaar gekregen en dit jaar is het meer dan 1000 km verder in hetzelfde aantal dagen. Afijn, die starten elke dag zo vroeg mogelijk, maken met iedereen die ze voorbij komt een gezellig praatje, hebben mij ondersteunt toen ik 2 lekke banden had en als ze moe zijn dan stappen ze in de bus. Voorts is er een jong Japans meisje, die kwam een paar uur voor vertrek van de tour aan. Haar fiets werd een half uurtje voor de start nog even door Pete de mechanicien in elkaar gezet en die rijdt in haar eigen (lage) tempo de hele route af. Ze spreekt een klein beetje Engels en lacht uitermate vriendelijk als je iets aan haar vraagt. Een bijzondere deelnemer is de Zwitser Armin, een gehandicapte fietser. Hij is op de Paralympics in Sydney als fietsdeelnemer geweest en is een zeer sterke fie tser. Hij mist door een treinongeluk beide onderbenen (brrrr), maar traint dagelijks minstens 100 km. Hij rijdt gewoon mee met de sterksten. De overige deelnemers komen uit Canada, VS, Belgie, Duitsland en Engeland. Ik denk dat er op de www.tourdafrique.com inmiddels ook meer info over de tour staat. Ook staat er een stukje uit de Telegraaf op de tvmontour.nl site over Wolfert, die nu naast mij zit te mailen. Het stukje is wel wat opgesmukt, ik geloof niet dat we de jungle door gaan crossen. Maar ja wat wil je met de Telegraaf… Nu in 4 dagen naar Abu Simbel, een rustdag en dan een meer over naar Sudan, waar het echte avontuur wacht!!! Ik groet U allen vanuit een zonnig Luxor en blijf gezellige mailtjes naar mij sturen.

Leave a Comment for "Diary from Arthur Rijk"

Your Email address will not published. Required fields are marked

REGISTER NOW!