UPDATED March 21, 2008

BY The TDA Team

IN Tour d'Afrique

no comments

UPDATED March 21, 2008

BY The TDA Team

IN Tour d'Afrique

no comments

Dutch Entry – Tanzania: groen, vriendelijk en minder nat dan gevreesd.

Op zondag 16 maart is de Tour vanuit Arusha weer op gang gekomen,na twee weken gedwongen rust vanwege de situatie in Kenia. Versterkt met 12 nieuwe sectional rijders lag er een parcours voor van 1 dag over asfalt en 6 dagen over dirt road, eindpunt: Iringa.. Met name die off road dagen waren zwaar, soms erg zwaar, maar ook leuk en uiteindelijk goed te doen. Je moet constant scherp blijven om het juiste stuk van de weg te vinden en niet teveel energie te verspelen op onbegaanbare stukken.

Het landschp waar we doorheen rijden is prachtig groen en wijds.met altijd bergen in de achtergrond. In Tanzania is maart de regentijd, maar daar heben we weinig van gemerkt: Er waren een paar buitjes aan het eind van de dag, en tijdens het fietsen was het altijd droog. Het gevreesde modderhappen is dan ook nagenoeg achterwege gebleven.

Het grootste verschil met het vorige land waar we doorheen kwamen (Ethiopie) zijn de mensen: Overal worden we enorm hartelijk ontvangen, kinderen staan rijen dik Jambo te roepen (“hallo” in het swahili) Iedereen is erg vriendelijk en open, en maakt graag een praatje. Het feit dat engels in Tanzania de tweede taal is, maakt de communicatie wel wat makkelijker.

Na Iringa gaan we verder richting Kaapstad, (bijna) alleen maar over asfalt.. Nog zeven weken, het aftellen is begonnen.

– Ton de Jager

Leave a Comment for "Dutch Entry – Tanzania: groen, vriendelijk en minder nat dan gevreesd."

Your Email address will not published. Required fields are marked

REGISTER NOW!